KOSMETOLOGIN KOTIKÄYNNIT

Tarjoan sinulle ylellisiä hoitoja oman kotisi rauhassa pääkaupunkiseudulla ja lähiseuduilla. Tulen luoksesi tuoden täydenpalvelun kauneushoitolan mukanani. Kauneushoitolani on liikkeellä Ti-La klo 9.00-21.00.


Kosmetiikan kyseenalaisia raaka-aineita

Posted on July 30th, 2017

Kun puhutaan luonnonkosmetiikasta, niin moni automaattisesti ajattelee, että kyseessä on myös se eettisempi vaihtoehto. Meillä kaikilla on omat kriteerimme, että mitä eettisyys tarkoittaa. Toinen haluaa välttää palmuöljyä, yksi eläinkokeita tai jollekin muulle se voi olla jotain muuta. Käydään läpi nyt muutamaa kyseenalaista raaka-ainetta mitä löytyy paljon luonnonkosmetiikasta ja voitte itse sitten tehdä päätöksenne mitä haluatte koittaa välttää.

Se suuri paha on varmastikin palmuöljy mistä jo kirjoitinkin, joten en mene siihen asiaan nyt enempää. Voit lukea asiasta enemmän täältä.

Eteerisiä öljyjä vilisee luonnonkosmetiikassa ja niistä epäeettisimmät vaihtoehdot ovat varmastikin ruusupuu ja intialainen santelipuu. Itse suosin ostaa eteeriset öljyni luotettavasta lähteestä, joka ei myöskään myy ylläolevia öljyjä. Näin voin olla luottavaisempi, että yrityksellä on aito halu suojella näitä uhanalaisia puita, eikä halua tavoitella voittoa hinnalla millä hyvänsä.

Kriittisesti uhanalaisen ruusupuun öljy tulee Etelä-Amerikan sademetsistä mm. Brasiliasta ja kukaan meistä ei ole varmaan tietämätön Amazonin sademetsän tuhoamisesta. Ruusupuun öljyä tuotetaan nykyään myös viljelmillä, jonka sanotaan olevan eettisempi vaihtoehto, mutta on vaikea taata öljyn tarkkaa alkuperää ja siten kannattaa yrittää vältää koko öljyä. Ruusupuu öljyn hyvä korvike on lukemani perusteella Ho Wood eteerinen öljy.

Intialaiset santelipuut on hitaasti, useita kymmeniä vuosia kasvavia puita ja santelipuuöljyä tuotettaessa koko puu tuhotaan. Öljyn kysynnän kasvu ja puiden hidas kasvu on luonnollisesti huono yhtälö. Mikäli haluaa santelipuun öljyä, niin kannattaa ostaa australialaista santelipuun öljyä, joka on huomattavasti eettisempi valinta.

Myös frankinsensi öljy on usein kyseenalaisten öljyjen listalla, mutta aiheesta löytyy hieman ristiriitaista tietoa.

Ja tietenkään en voi olla mainitsematta micaa. Mica antaa mm. meikeille sen kauniin kimalteen ja eettistä micaa ei ainakaan tällä hetkellä ole käsittäkseni edes olemassa. Halusin tehdä pikkuneitini kanssa huulirasvoja joihin olisin laittanut micaa, mutta kiinnostus lopahti aika lyhyeen mitä enemmän luin micasta ja sen ympärillä riehuvasta lapsityövoiman käytöstä.

Tässä nyt muutama raaka-aine ja ei olla kuin raapaistu pintaa ja välillä itselläni on jopa epätoivoinen fiilis, kun törmään jatkuvasti ikäviin asioihin raaka-aineista lukiessa. Itselleni särähtää heti korvaan, jos raaka-aineesta puhutaan ”rare, precious” – kysykää tuotemerkeiltä heidän eksoottisien raaka-aineiden alkuperää, jos teitä jää kaivelemaan miten joku raaka-aine tuottessa on hankittu. Tiedosta ja kysymyksistä tulee se muutos.


No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atooppinen iho ja neitsytkookosöljyhieronta

Posted on April 21st, 2017

Lapsen atooppinen ihottuma sai kyytiä neitsytkookosöljyhieronnalla, joka on loistava vaihtoehto lasten atooppiselle iholle, koska se ei kirvele. Levitä kevyellä hieronnalla puhtaalle iholle iltaisin. Paras on, jos iho on vielä kostea suihkun jäljiltä.

Tämän pikku kaverin selkä oli aika lailla räjähtänyt käsiin sairastelujen jälkeen. Hoidin selkää pelkällä neitsytkookosöljyllä, hieroen öljyä iholla usean minuutin ajan hellästi.

Aina puhdas 100% puuvillapaita päälle hieronnan jälkeen ja kolmessä päivässä saatiin aika hieno tulos. Antaa kuvien puhua puolestaan. Pikku tyyppi antoi erityispinnat siitä, että kookosöljy ei kirvellyt niinkuin jotkut muut aiemmin käytetyt voiteet.

Neitsytkookosöljy on fantastinen öljy todella kuivaihoisille ja atoopikoille, mutta muiden ihotyyppien kannattaa käyttää öljyä harkiten sen ihoa tukkivien ominaisuuksien vuoksi.

20170401_184250copy

20170405_190503copy


No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kosmetiikan parasta ennen päiväys

Posted on February 19th, 2017

Niinkuin tässä artikkelissa sanotaan: kuinka moni meistä söisi kuukausia vanhaa ruokaa? Ei moni. Silti monella varmasti löytyy meikkejä pussukastaan, joista parasta ennen päiväys on mennyt aikoja sitten.

Alla olevassa kuvassa oleva London Metropolitan yliopiston keräämä data vanhoista meikeistä on aika karmeaa katsottavaa.

data

Eli ne parasta ennen päiväykset/avattu purkki kuvat ovat kosmetiikassa todellakin hyvin tärkeitä juttuja. Älkää sivuuttako niitä.


No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kosmetiikka ja palmuöljy

Posted on October 29th, 2016

Kirjoitetaan vähän kosmetiikan murheellisista puolistakin ja mennään suoraan asiaan.

Epäilemättä kosmetiikan suurin pahis on palmuöljy. Mm. Indonesian, Borneon, Malesian ja Papua Uusi Guinean sademetsiä hakataan armottomasti ja laittomasti, käytetään alipalkattua työvoimaa (epäilemättä myös lapsityövoimaa) ja jätetään jälkeen kammottavaa tuhoa alueen eläimille. Ehkä surullisen kuuluisin maailman palmuöljyahneuden takia kärsivä eläin on suloinen oranki. Alla kuva Borneon sademetsistä joita on hakattu palmuöljyn takia. Aika murheellinen näky.

borneo

(Photograph by Mattias Klum, National Geographic Creative)

Palmuöljyä on vaikea olla välttämättä kosmetiikassa ja myös mm. ruuassa ja pesuaineissa. Palmuöljyä ja sen johdannaisia käytetään käytetään öljyn itsensä lisäksi mm. emulgaattoreina voiteiden teossa ja tuomassa tuotteille vaahtoavuutta. Mikäli haluaa ostaa palmuöljytöntä kosmetiikkaa, niin saa olla todella tarkkana ja jos raaka-aineet ei ole hallussa hyvin, niin kannattaa ostaa vain tuotemerkeiltä jotka sanovat olevansa täysin palmuöljyttömiä.

Useassa paikassa todetaan palmuöljy mainitessa, että öljy on ’RSPO certified’ (Roundtable on sustainable palmoil). RSPO’n toimivuudesta ollaan montaa eri mieltä ja suurin osa maailman palmuöljystä on kuitenkin edelleen ei-sertifioitua. Serfioitu palmuöljy on kalliimpaa ja puolet tästä palmuöljystä jää yleensä myymättä, koska suuret yritykset valitsevat aina halvemman ei-sertifioidun palmuöljyn. Tämä luonnollisesti ei kannusta tuottajia sertifoimaan palmuöljyä. Kaikessa on aina kyse rahasta.

Mikäli haluaa todella välttää palmuöljyä, niin Choose Cruelty Free sivulta löytyy lista palmuöljyn johdannaisista. Lista on pitkä.


No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Simppeli rasvaisen/epäpuhtaan ihon öljypuhdistus

Posted on October 14th, 2016

Kiinnostukseni kasvaa koko ajan yksinkertaisempaa ihonhoitoa kohtaan missä on käytetetty mahdollisimman vähän raaka-aineita. Öljypuhdistus on yksi yksinkertaisimmista tavoista puhdistaa kasvot ja toimiva varsinkin paksulle rasvaiselle iholle.

Tarvitset seuraavaa:

Kurpitsansiemenöljyä (mieluiten luomuna)
Frotee pesulappuja (esim JYSK, 10kpl nivaska maksaa 2€) – nämä eivät sovi herkkäihoisille. Heille parhaat vaihtoehdot on pehmeämmät mikrokuituliinat.
33839
Normaalisti en pidä erittäin lämmin/kylmä vaihteluista kasvoille, mutta tässä tapauksessa kuumalla vedellä kasteltu pesulappu on hyvä. Homma toimii siis näin:

1. Pese kädet.

2. Poista silmämeikki, kurpitsansiemenöljyllä tai silmämeikinpoistoaineella.

3. Kaada/pumppaa kurpitsansiemenöljyä reilu teelusikallinen kämmenelle ja levitä se hieroen kasvoillesi. Muista aina ylöspäinsuuntautuvat liikkeet. Hiero öljyä parin minuutin ajan, kasvosi saa siinä myös hyvä ’jumppaa’.

4. Kastele pesuliina kuumalla vedellä kosteaksi. Purista ylimääräinen vesi pois. Levitä pesulappu kasvoillesi ja ala poistamaan öljyä lapulla kasvoiltasi. Huuhtele liina ja toista pyyhkiminen. Homma on valmis ja veikkaan ettet tarvitse edes mitään lisäkosteutusta tämän jälkeen.

Tärkeää:

– joka pesulla on oltava puhdas liina. Älä siis ikinä huuhtele liinaa, laita kuivumaan ja käytä seuraavana iltana. Puhdas liina, joka kerta. Pese liinat kuumassa pesussa koneessa. Paras on 90asteen pyyhepyykki.
– Muutkin öljyt käyvät. Valitsen kurpitsansiemenöljyn sen korkean sinkkipitoisuuden takia. Muita hyviä öljyjä öljypuhdistukseen ovat mm. kamelia öljy ja risiiniöljy.

Öljypuhdistuksesta vielä, että toiset tykkää ja toiset ei, mutta tästä simppelimmäksi ei ihonhoito oikein voi mennä!


No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kosmetiikan pakkomyynti ja markkinointi

Posted on March 9th, 2016

Tuotteiden myyntityyli kauneushoitojen jälkeen on asia mikä nostaa päätään aika paljon asiakkaiden kanssa jutellessa. Kuulen usein uusilta asiakkailta varsinkin kasvohoitojen jälkeen, että ’viimeksi mulle melkein pakkomyytiin’. Ehdottomasti minäkin suosittelen aina asiakkaan iholle sopivia tuotteita ja suurin osa teistä asiakkaista myös haluaa neuvoja ammattilaiselta, varsinkin, jos ihossa on erityistarpeita. Käymme usein hoitojen jälkeen läpi asiakkaani omat jo hallussa olevat hoitotuotteet ja katsotaan mikä kannattaa pitää, mikä saa kenkää ja mitä kannattaisi lisätä asiakkaan budjetin mukaisesti.

Itse käytän kasvohoidoissani Dr Alkaitis ja Phyts luomumerkkejä ja tarjoan asiakkaalle aina mahdollisuuden kokeilla tuotteita näytteillä ennen ostamista. En missään nimessä halua myydä tuotetta mikä jää istumaan käyttämättömänä hyllylle, siinähän ei ole mitään järkeä. Haluan löytää asiakkailleni tuotteet jotka istuvat kuin hanska heidän iholleen ja joskus nämä löytyvät omista myyntituotteistani ja joskus ohjaan heidät ostoksille muualle.

Phyts

Kosmetiikkapisnes on täynnä suuria sanoja ja mitä taidokkaampi ( ja siten kalliimpi) markkinointikampanja on tuotteen takana, sitä korkeampi hinta sillä usein on. En näe mitään järkeä voiteissa tai seerumeissa missä hinnat kulkevat pilvissä, koska tiedän hinnan koostuvan suurimmaksi osaksi erinomaisesta markkinoinnista ja kauniista pakkauksesta. Korkealaatuisten raaka-aineiden lisäksi katso mielummin tuotteen käytännöllisyyttä, esim. lasipulloon pakattu kasvojenpesutuote ei ole kauhean järkevä ratkaisu ja avattavaan purkkiin pakattuja kasvovoiteita älä edes vilkaise.

Dr Alkaitis tuotteet ovat täydellinen esimerkki järkevästä ja toimivasta sarjasta. Tuotteet tehdään pienissä erissä omassa laboratoriossa, ovat pakattuja hygieenisiin pumppupulloihin ja raaka-aineet ovat niin korkealaatuisia kuin vaan on mahdollista. Sarja on pieni ja tehokas, ilman mitään ylimääräistä hössötystä ja tuotteet hyvin riittoisia. Tuotteet oikein yhdisteltynä saa kukin ihotyyppinsä loistavan hoitometodin tällä sarjalla.

Dr-Alkaitis-organic-natural-raw-skin-care

Nykyään suosin hyvin askeettista ihonhoitoa. Mitä vähemmän tuotteita, sitä parempi. Näen myös asiakkaideni ihon voivan paljon paremmin, kun tuotemäärää on karsittu, ihon hoito on yksinkertaistettu ja ruokavalio on käännetty kasvisvoittoiseen suuntaan. Katsokaa, että lautasella on mm. vihanneksia läheltä, rasvaista kalaa, pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä, kotimaisia marjoja ja täysviljaa. Ihosi sanoo taatusti kiitos!


No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Loistava sokerointi – Oma kehu ei haise

Posted on March 2nd, 2015

Kyllä, näin se vaan on, ihokarvat ja niiden poisto on suuri intohimoni! Minulle tuottaa suurta iloa nähdä siloinen, huolellisesti sokeroitu iho. Kaikilla kosmetologeilla on se oma lempihoitonsa ja minulla se on ehdottomasti ykkösenä sokerointi ja toisena tulee hyvin lähellä iho, sen ongelmat ja niiden hoito.

Suomessahan ei saisi perinteisesti kehua itseään yhtään, mutta mitenkäs sitten, kun asiakkaat haluavat löytää taitavia tekijöitä ja ne taitavat tekijät eivät uskalla kertoa ihmisille taidoistaan siinä pelossa, että ”mitä ihmiset nyt ajattelevat, jos kehun itseäni”. Minä ainakin sanon suoraan, että olen erinomainen sokeroija/sokeroitsija, kumpi nyt onkaan se oikea tapa kutsua meitä alan ammattilaisia. Saan suurta iloa, kun näen käteni jäljen ja asiakas on tyytyväinen hoitoon.

Eli, jos etsit hyvää sokerointia Helsinki-Vantaa-Kerava-Tuusula-Järvenpää akselilla ja varsinkin, jos intiimisokerointi jännittää, niin soittele minulle. Minun hoitopöydälläni ei tarvitse jännittää ja nouset taatusti pöydältä ylös sileän ja karvattoman ihon kantajana. Yhtäkään irtokarvaa en jätä sinua piinaamaan ja kaiken kukkuraksi, tulen luoksesi ja kaikki tämä tapahtuu oman kotisi rauhassa, tutussa ja turvallisessa ympäristössä.

Varaa aika: 044-6620135 tai katja@liikkuvakauneus.fi


No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Meikkipussin Työkalut – Pinsetit

Posted on November 6th, 2014

Ehdottomat työkalut meikkipussissa ovat myös pinsetit, siveltimet ja tietenkin, omat sormet. En ole ikinä ollut meikkisienien kannattaja työkaluissa. Ne tuhlaavat meikkituotetta ja ovat epähygieenisiä, ellet sitten käyttä uutta sientä joka levitykseen. Sormet ja siveltimet ovat huomattavasti hygieenisempi ja säästeliäämpi valinta pohjan levitykseen.

Tässä siis pinsettien ehdottomat helmet. Ensi kerralla asiaa siveltimistä.

Meikkipussin-tyokalu-pinset

1. Tweezerman pinsetit ovat loistavat sijoitus ja nämä pinsetit ovat aina olleet ne ’must-have’ pinsetit ammattilaisille. http://kauppa.jolie.fi/product/1444/tweezerman-pinsetit

2. Tweezerman on saanut kovan kilpailijan Anastasia pinseteistä. Uskallan väittää, että nämä nappaavat vieläkin tarkemmin kuin Tweezermanin pinsetit. Tweezermanin etuna on kuitenkin teroituspalvelu maahantuojalla. http://www.bangerhead.fi/fi/artiklar/anastasia-tweezer.html

3. Ulkomailta tilattavat Rubis pinsetit ovat myös mainitsemisen arvoinen työkalu. Rubis kehitti tarkkuus pinsettejä, joita käytetään arvokellojen valmistukseen. Nämä tekevät taatusti loistavaa jälkeä ja kestävät vuodesta toiseen.
http://www.cultbeauty.co.uk/tools/tweezers-brow/rubis-classic-slant-tweezers.html

4. Omat sormet ovat yksi tärkeimmistä työkaluistasi. Niitä voi pestä ja desinfioida helposti ja siten ei ole murheita likaisista työkaluista. Ihokosketus myös lämmittää meikkituotetta ja siten ne leviävät tasaisemmin ihollesi. Vinkki: käytä nimetöntä aina tuotteiden levitykseen silmän alueella, näin et vie liikaa painoa herkälle silmän ihon alueelle.


No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Meikkipussin Työkalut – Ripsentaivuttajat

Posted on September 19th, 2014

Meikkityökaluissa kannattaa panostaa aina laatuun, koska laadukkaat välineet yksinkertaisesti tekevät aina huomattavasti parempaa jälkeä, plus kestävät kauemmin. Osta ihonhoitotuotteet, meikit ja tarvikkeet aina luotettavasta lähteestä, sillä tällä alalla pyörii valtava määrä feikki tuotteita.

Aloitetaan ripsentaivuttajista. Ehdoton työkalu meikkipussiin melkein jokaiselle, ellet ole niitä harvoja onnellisia joille on luotu luonnostaan kauniit kaarevat ripset. Käännä ripsesi kolmesta eri kohtaa, painamalla noin 5sek jokaisessa kohdassa. Juurien luona, keskellä ripsiä ja lähellä kärkiä. Toista, mikäli haluat vielä lisää kaarevuutta. Tee ripsien taivutus aina ennen ripsivärin laittoa.

eyelash-curlers

1.
Kulttimaineessa olevat Shu Uemura ripsentaivuttimet ovat todellakin maineensa veroiset! Nämä eivät nipistä ja tekevät upeaa jälkeä! Valitettavasti näitä ei saa Suomesta.
http://www.liberty.co.uk/fcp/product/Liberty//Eyelash-Curler/1210
2.
Mikäli sinulla on lyhyet ripset valitse Shiseidon ripsentaivuttimet, koska ne eivät ole yhtä kaarevat kuin Shu Uemuran taivuttimet. Varoituksena, että nämä eivät ole hyvä valinta suurille ja ulospäin kaareville silmille.
http://www.bangerhead.fi/fi/artiklar/shiseido-eyelash-curler.html
3.
Tweezerman Onyx Grip Eyelash Curler ovat loistavat ripsentaivuttimet, jotka eivät taatusti nipistä reunasta ja antavat kauniin kaaren.Näitä voi ostaa kauttani, hinta on 20€ sis ALV.
4.
Edesmenneen arvostetun meikkitaitelija Kevyn Aucoin tuotemerkillä on paljon mainitsemisen arvoisia tuotteita ja nämä ripsenkääntäjät ovat yksi niistä. Harmi, kun näitäkään ei saa Suomesta. Cult Beautyn lähetyskulut eivät kuitenkaan huimaa päätä ja heillä on aika usein ’free shipping’ alennuskoodeja.
http://www.cultbeauty.co.uk/kevyn-aucoin-the-eye-lash-curler.html


No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


-->

Ihonhoidosta

Sosiaalisen median myötä myös moni hakee neuvoja Facebookin ryhmistä aika vaativiinkin iho-ongelmiin ja tämä on jopa vaarallista! Siellä tulee kaikenmaailman neuvoja ja muodissa olevia tuotesuosituksia..hiero suolaa, roiku katosta pää alaspäin (no ei nyt onneksi sentään, mutta you get the point). Rakkaat ihmiset älkää kyselkö netissä, vaan tulkaa ammattilaiselle. Säästätte aikaa, rahaa ja ihoanne.

Itsekin menin nuorempana helposti koreiden markkinointien perässä tehtyjen hittituotteiden perään, mutta nykyään oma ihonhoidossa olevien tuotteiden määrä on hyvin hallittu ja karsittu. Älkää suosiko kosmetiikkamuotia kotihoidossa missä kolikolla on toinen puoli. Yksi esimerkki on voimakkaat AHA ja BHA-happohoidot, joista löytyy kotikäyttöönkin tarkoitettuja todella (=liian!) tujuja hoitoja. Itse käännyn happojen puoleen aniharvoin, mielummin kannattaa kuoria kasvoja hellävaraisemmilla entsyymikuorinnoilla. Mikäli haluatte käydä happohoidoissa, niin käykää taitavan kosmetologin luona ja noudattakaa jälkihoitoa pilkun tarkasti. Oman hoitometodini selkäranka on pitkäjänteinen, hellävarainen ja ihoa tukeva hoito. Vähän niinkuin laihdutuksessa, me kaikki tiedämme, että oikotietä ei ole. Syö terveellisesti ja liiku enemmän. Ihoon pätee ihan sama juttu, oikoteitä ei kannata kauheasti ottaa, vaan mielummin mennä hellävaraisin ottein eteenpäin ihoa hellivillä laadukkailla tuotteilla ja hyvällä ravinnolla.

Ihonhoito on parhaimmilaan yksinkertaista ja ei vaadi kymmentä eri tuotetta. Satsaa laatuun ja muutamaan juuri sinun ihollesi suositeltuun tuotteeseen ja kun annat ammattilaisen tehdä sinulle tuotesuositukset, niin vältyt myös kalliilta hukkaostoksilta. Mikäli luokseni tulee asiakas tuoteostoksille, niin testaan aina tuotteet iholle, jotta näen miten iho vastaa niihin ja olen aina asiakkaan tukena myös ostoksien/hoitoaikojen ulkopuolella.

Pointti kaikessa on se, että jokainen iho on erilainen. Ei kannata alkaa laittamaan mitään tujuja eksoottisia muodissa olevia raaka-aineita ihollenne, jos ette ole varmoja onko se hyväksi teille. Kuulostan jo rikkinäiseltä levyltä, mutta…muistakaa se hellävaraisuus. Meidän iho reppana on jo muutenkin kovilla jokapäiväisestä elämästä, joten hellitään, tuetaan ja autetaan sitä lempeällä hoidolla sekä laadukkailla tuotteilla. Alusta asti valmistettu terveellinen hedelmä+kasvisvoittoinen ruokavalio antaa loistavan pohjan kaunille heleälle iholle ja siihen lisättynä luottokosmetologin säännölliset kasvohoidot+juuri sinun ihollesi suunniteltu räätälöity ihonhoitorutiini nostaa hoidon aivan uudelle tasolle.

Meillä on tämä yksi iho, joten siihen kannattaa satsata.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kosmetiikan kyseenalaisia raaka-aineita

Kun puhutaan luonnonkosmetiikasta, niin moni automaattisesti ajattelee, että kyseessä on myös se eettisempi vaihtoehto. Meillä kaikilla on omat kriteerimme, että mitä eettisyys tarkoittaa. Toinen haluaa välttää palmuöljyä, yksi eläinkokeita tai jollekin muulle se voi olla jotain muuta. Käydään läpi nyt muutamaa kyseenalaista raaka-ainetta mitä löytyy paljon luonnonkosmetiikasta ja voitte itse sitten tehdä päätöksenne mitä haluatte koittaa välttää.

Se suuri paha on varmastikin palmuöljy mistä jo kirjoitinkin, joten en mene siihen asiaan nyt enempää. Voit lukea asiasta enemmän täältä.

Eteerisiä öljyjä vilisee luonnonkosmetiikassa ja niistä epäeettisimmät vaihtoehdot ovat varmastikin ruusupuu ja intialainen santelipuu. Itse suosin ostaa eteeriset öljyni luotettavasta lähteestä, joka ei myöskään myy ylläolevia öljyjä. Näin voin olla luottavaisempi, että yrityksellä on aito halu suojella näitä uhanalaisia puita, eikä halua tavoitella voittoa hinnalla millä hyvänsä.

Kriittisesti uhanalaisen ruusupuun öljy tulee Etelä-Amerikan sademetsistä mm. Brasiliasta ja kukaan meistä ei ole varmaan tietämätön Amazonin sademetsän tuhoamisesta. Ruusupuun öljyä tuotetaan nykyään myös viljelmillä, jonka sanotaan olevan eettisempi vaihtoehto, mutta on vaikea taata öljyn tarkkaa alkuperää ja siten kannattaa yrittää vältää koko öljyä. Ruusupuu öljyn hyvä korvike on lukemani perusteella Ho Wood eteerinen öljy.

Intialaiset santelipuut on hitaasti, useita kymmeniä vuosia kasvavia puita ja santelipuuöljyä tuotettaessa koko puu tuhotaan. Öljyn kysynnän kasvu ja puiden hidas kasvu on luonnollisesti huono yhtälö. Mikäli haluaa santelipuun öljyä, niin kannattaa ostaa australialaista santelipuun öljyä, joka on huomattavasti eettisempi valinta.

Myös frankinsensi öljy on usein kyseenalaisten öljyjen listalla, mutta aiheesta löytyy hieman ristiriitaista tietoa.

Ja tietenkään en voi olla mainitsematta micaa. Mica antaa mm. meikeille sen kauniin kimalteen ja eettistä micaa ei ainakaan tällä hetkellä ole käsittäkseni edes olemassa. Halusin tehdä pikkuneitini kanssa huulirasvoja joihin olisin laittanut micaa, mutta kiinnostus lopahti aika lyhyeen mitä enemmän luin micasta ja sen ympärillä riehuvasta lapsityövoiman käytöstä.

Tässä nyt muutama raaka-aine ja ei olla kuin raapaistu pintaa ja välillä itselläni on jopa epätoivoinen fiilis, kun törmään jatkuvasti ikäviin asioihin raaka-aineista lukiessa. Itselleni särähtää heti korvaan, jos raaka-aineesta puhutaan ”rare, precious” – kysykää tuotemerkeiltä heidän eksoottisien raaka-aineiden alkuperää, jos teitä jää kaivelemaan miten joku raaka-aine tuottessa on hankittu. Tiedosta ja kysymyksistä tulee se muutos.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Atooppinen iho ja neitsytkookosöljyhieronta

Lapsen atooppinen ihottuma sai kyytiä neitsytkookosöljyhieronnalla, joka on loistava vaihtoehto lasten atooppiselle iholle, koska se ei kirvele. Levitä kevyellä hieronnalla puhtaalle iholle iltaisin. Paras on, jos iho on vielä kostea suihkun jäljiltä.

Tämän pikku kaverin selkä oli aika lailla räjähtänyt käsiin sairastelujen jälkeen. Hoidin selkää pelkällä neitsytkookosöljyllä, hieroen öljyä iholla usean minuutin ajan hellästi.

Aina puhdas 100% puuvillapaita päälle hieronnan jälkeen ja kolmessä päivässä saatiin aika hieno tulos. Antaa kuvien puhua puolestaan. Pikku tyyppi antoi erityispinnat siitä, että kookosöljy ei kirvellyt niinkuin jotkut muut aiemmin käytetyt voiteet.

Neitsytkookosöljy on fantastinen öljy todella kuivaihoisille ja atoopikoille, mutta muiden ihotyyppien kannattaa käyttää öljyä harkiten sen ihoa tukkivien ominaisuuksien vuoksi.

20170401_184250copy

20170405_190503copy

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kosmetiikan parasta ennen päiväys

Niinkuin tässä artikkelissa sanotaan: kuinka moni meistä söisi kuukausia vanhaa ruokaa? Ei moni. Silti monella varmasti löytyy meikkejä pussukastaan, joista parasta ennen päiväys on mennyt aikoja sitten.

Alla olevassa kuvassa oleva London Metropolitan yliopiston keräämä data vanhoista meikeistä on aika karmeaa katsottavaa.

data

Eli ne parasta ennen päiväykset/avattu purkki kuvat ovat kosmetiikassa todellakin hyvin tärkeitä juttuja. Älkää sivuuttako niitä.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kosmetiikka ja palmuöljy

Kirjoitetaan vähän kosmetiikan murheellisista puolistakin ja mennään suoraan asiaan.

Epäilemättä kosmetiikan suurin pahis on palmuöljy. Mm. Indonesian, Borneon, Malesian ja Papua Uusi Guinean sademetsiä hakataan armottomasti ja laittomasti, käytetään alipalkattua työvoimaa (epäilemättä myös lapsityövoimaa) ja jätetään jälkeen kammottavaa tuhoa alueen eläimille. Ehkä surullisen kuuluisin maailman palmuöljyahneuden takia kärsivä eläin on suloinen oranki. Alla kuva Borneon sademetsistä joita on hakattu palmuöljyn takia. Aika murheellinen näky.

borneo

(Photograph by Mattias Klum, National Geographic Creative)

Palmuöljyä on vaikea olla välttämättä kosmetiikassa ja myös mm. ruuassa ja pesuaineissa. Palmuöljyä ja sen johdannaisia käytetään käytetään öljyn itsensä lisäksi mm. emulgaattoreina voiteiden teossa ja tuomassa tuotteille vaahtoavuutta. Mikäli haluaa ostaa palmuöljytöntä kosmetiikkaa, niin saa olla todella tarkkana ja jos raaka-aineet ei ole hallussa hyvin, niin kannattaa ostaa vain tuotemerkeiltä jotka sanovat olevansa täysin palmuöljyttömiä.

Useassa paikassa todetaan palmuöljy mainitessa, että öljy on ’RSPO certified’ (Roundtable on sustainable palmoil). RSPO’n toimivuudesta ollaan montaa eri mieltä ja suurin osa maailman palmuöljystä on kuitenkin edelleen ei-sertifioitua. Serfioitu palmuöljy on kalliimpaa ja puolet tästä palmuöljystä jää yleensä myymättä, koska suuret yritykset valitsevat aina halvemman ei-sertifioidun palmuöljyn. Tämä luonnollisesti ei kannusta tuottajia sertifoimaan palmuöljyä. Kaikessa on aina kyse rahasta.

Mikäli haluaa todella välttää palmuöljyä, niin Choose Cruelty Free sivulta löytyy lista palmuöljyn johdannaisista. Lista on pitkä.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Simppeli rasvaisen/epäpuhtaan ihon öljypuhdistus

Kiinnostukseni kasvaa koko ajan yksinkertaisempaa ihonhoitoa kohtaan missä on käytetetty mahdollisimman vähän raaka-aineita. Öljypuhdistus on yksi yksinkertaisimmista tavoista puhdistaa kasvot ja toimiva varsinkin paksulle rasvaiselle iholle.

Tarvitset seuraavaa:

Kurpitsansiemenöljyä (mieluiten luomuna)
Frotee pesulappuja (esim JYSK, 10kpl nivaska maksaa 2€) – nämä eivät sovi herkkäihoisille. Heille parhaat vaihtoehdot on pehmeämmät mikrokuituliinat.
33839
Normaalisti en pidä erittäin lämmin/kylmä vaihteluista kasvoille, mutta tässä tapauksessa kuumalla vedellä kasteltu pesulappu on hyvä. Homma toimii siis näin:

1. Pese kädet.

2. Poista silmämeikki, kurpitsansiemenöljyllä tai silmämeikinpoistoaineella.

3. Kaada/pumppaa kurpitsansiemenöljyä reilu teelusikallinen kämmenelle ja levitä se hieroen kasvoillesi. Muista aina ylöspäinsuuntautuvat liikkeet. Hiero öljyä parin minuutin ajan, kasvosi saa siinä myös hyvä ’jumppaa’.

4. Kastele pesuliina kuumalla vedellä kosteaksi. Purista ylimääräinen vesi pois. Levitä pesulappu kasvoillesi ja ala poistamaan öljyä lapulla kasvoiltasi. Huuhtele liina ja toista pyyhkiminen. Homma on valmis ja veikkaan ettet tarvitse edes mitään lisäkosteutusta tämän jälkeen.

Tärkeää:

– joka pesulla on oltava puhdas liina. Älä siis ikinä huuhtele liinaa, laita kuivumaan ja käytä seuraavana iltana. Puhdas liina, joka kerta. Pese liinat kuumassa pesussa koneessa. Paras on 90asteen pyyhepyykki.
– Muutkin öljyt käyvät. Valitsen kurpitsansiemenöljyn sen korkean sinkkipitoisuuden takia. Muita hyviä öljyjä öljypuhdistukseen ovat mm. kamelia öljy ja risiiniöljy.

Öljypuhdistuksesta vielä, että toiset tykkää ja toiset ei, mutta tästä simppelimmäksi ei ihonhoito oikein voi mennä!

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kosmetiikan pakkomyynti ja markkinointi

Tuotteiden myyntityyli kauneushoitojen jälkeen on asia mikä nostaa päätään aika paljon asiakkaiden kanssa jutellessa. Kuulen usein uusilta asiakkailta varsinkin kasvohoitojen jälkeen, että ’viimeksi mulle melkein pakkomyytiin’. Ehdottomasti minäkin suosittelen aina asiakkaan iholle sopivia tuotteita ja suurin osa teistä asiakkaista myös haluaa neuvoja ammattilaiselta, varsinkin, jos ihossa on erityistarpeita. Käymme usein hoitojen jälkeen läpi asiakkaani omat jo hallussa olevat hoitotuotteet ja katsotaan mikä kannattaa pitää, mikä saa kenkää ja mitä kannattaisi lisätä asiakkaan budjetin mukaisesti.

Itse käytän kasvohoidoissani Dr Alkaitis ja Phyts luomumerkkejä ja tarjoan asiakkaalle aina mahdollisuuden kokeilla tuotteita näytteillä ennen ostamista. En missään nimessä halua myydä tuotetta mikä jää istumaan käyttämättömänä hyllylle, siinähän ei ole mitään järkeä. Haluan löytää asiakkailleni tuotteet jotka istuvat kuin hanska heidän iholleen ja joskus nämä löytyvät omista myyntituotteistani ja joskus ohjaan heidät ostoksille muualle.

Phyts

Kosmetiikkapisnes on täynnä suuria sanoja ja mitä taidokkaampi ( ja siten kalliimpi) markkinointikampanja on tuotteen takana, sitä korkeampi hinta sillä usein on. En näe mitään järkeä voiteissa tai seerumeissa missä hinnat kulkevat pilvissä, koska tiedän hinnan koostuvan suurimmaksi osaksi erinomaisesta markkinoinnista ja kauniista pakkauksesta. Korkealaatuisten raaka-aineiden lisäksi katso mielummin tuotteen käytännöllisyyttä, esim. lasipulloon pakattu kasvojenpesutuote ei ole kauhean järkevä ratkaisu ja avattavaan purkkiin pakattuja kasvovoiteita älä edes vilkaise.

Dr Alkaitis tuotteet ovat täydellinen esimerkki järkevästä ja toimivasta sarjasta. Tuotteet tehdään pienissä erissä omassa laboratoriossa, ovat pakattuja hygieenisiin pumppupulloihin ja raaka-aineet ovat niin korkealaatuisia kuin vaan on mahdollista. Sarja on pieni ja tehokas, ilman mitään ylimääräistä hössötystä ja tuotteet hyvin riittoisia. Tuotteet oikein yhdisteltynä saa kukin ihotyyppinsä loistavan hoitometodin tällä sarjalla.

Dr-Alkaitis-organic-natural-raw-skin-care

Nykyään suosin hyvin askeettista ihonhoitoa. Mitä vähemmän tuotteita, sitä parempi. Näen myös asiakkaideni ihon voivan paljon paremmin, kun tuotemäärää on karsittu, ihon hoito on yksinkertaistettu ja ruokavalio on käännetty kasvisvoittoiseen suuntaan. Katsokaa, että lautasella on mm. vihanneksia läheltä, rasvaista kalaa, pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä, kotimaisia marjoja ja täysviljaa. Ihosi sanoo taatusti kiitos!

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loistava sokerointi – Oma kehu ei haise

Kyllä, näin se vaan on, ihokarvat ja niiden poisto on suuri intohimoni! Minulle tuottaa suurta iloa nähdä siloinen, huolellisesti sokeroitu iho. Kaikilla kosmetologeilla on se oma lempihoitonsa ja minulla se on ehdottomasti ykkösenä sokerointi ja toisena tulee hyvin lähellä iho, sen ongelmat ja niiden hoito.

Suomessahan ei saisi perinteisesti kehua itseään yhtään, mutta mitenkäs sitten, kun asiakkaat haluavat löytää taitavia tekijöitä ja ne taitavat tekijät eivät uskalla kertoa ihmisille taidoistaan siinä pelossa, että ”mitä ihmiset nyt ajattelevat, jos kehun itseäni”. Minä ainakin sanon suoraan, että olen erinomainen sokeroija/sokeroitsija, kumpi nyt onkaan se oikea tapa kutsua meitä alan ammattilaisia. Saan suurta iloa, kun näen käteni jäljen ja asiakas on tyytyväinen hoitoon.

Eli, jos etsit hyvää sokerointia Helsinki-Vantaa-Kerava-Tuusula-Järvenpää akselilla ja varsinkin, jos intiimisokerointi jännittää, niin soittele minulle. Minun hoitopöydälläni ei tarvitse jännittää ja nouset taatusti pöydältä ylös sileän ja karvattoman ihon kantajana. Yhtäkään irtokarvaa en jätä sinua piinaamaan ja kaiken kukkuraksi, tulen luoksesi ja kaikki tämä tapahtuu oman kotisi rauhassa, tutussa ja turvallisessa ympäristössä.

Varaa aika: 044-6620135 tai katja@liikkuvakauneus.fi

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meikkipussin Työkalut – Pinsetit

Ehdottomat työkalut meikkipussissa ovat myös pinsetit, siveltimet ja tietenkin, omat sormet. En ole ikinä ollut meikkisienien kannattaja työkaluissa. Ne tuhlaavat meikkituotetta ja ovat epähygieenisiä, ellet sitten käyttä uutta sientä joka levitykseen. Sormet ja siveltimet ovat huomattavasti hygieenisempi ja säästeliäämpi valinta pohjan levitykseen.

Tässä siis pinsettien ehdottomat helmet. Ensi kerralla asiaa siveltimistä.

Meikkipussin-tyokalu-pinset

1. Tweezerman pinsetit ovat loistavat sijoitus ja nämä pinsetit ovat aina olleet ne ’must-have’ pinsetit ammattilaisille. http://kauppa.jolie.fi/product/1444/tweezerman-pinsetit

2. Tweezerman on saanut kovan kilpailijan Anastasia pinseteistä. Uskallan väittää, että nämä nappaavat vieläkin tarkemmin kuin Tweezermanin pinsetit. Tweezermanin etuna on kuitenkin teroituspalvelu maahantuojalla. http://www.bangerhead.fi/fi/artiklar/anastasia-tweezer.html

3. Ulkomailta tilattavat Rubis pinsetit ovat myös mainitsemisen arvoinen työkalu. Rubis kehitti tarkkuus pinsettejä, joita käytetään arvokellojen valmistukseen. Nämä tekevät taatusti loistavaa jälkeä ja kestävät vuodesta toiseen.
http://www.cultbeauty.co.uk/tools/tweezers-brow/rubis-classic-slant-tweezers.html

4. Omat sormet ovat yksi tärkeimmistä työkaluistasi. Niitä voi pestä ja desinfioida helposti ja siten ei ole murheita likaisista työkaluista. Ihokosketus myös lämmittää meikkituotetta ja siten ne leviävät tasaisemmin ihollesi. Vinkki: käytä nimetöntä aina tuotteiden levitykseen silmän alueella, näin et vie liikaa painoa herkälle silmän ihon alueelle.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meikkipussin Työkalut – Ripsentaivuttajat

Meikkityökaluissa kannattaa panostaa aina laatuun, koska laadukkaat välineet yksinkertaisesti tekevät aina huomattavasti parempaa jälkeä, plus kestävät kauemmin. Osta ihonhoitotuotteet, meikit ja tarvikkeet aina luotettavasta lähteestä, sillä tällä alalla pyörii valtava määrä feikki tuotteita.

Aloitetaan ripsentaivuttajista. Ehdoton työkalu meikkipussiin melkein jokaiselle, ellet ole niitä harvoja onnellisia joille on luotu luonnostaan kauniit kaarevat ripset. Käännä ripsesi kolmesta eri kohtaa, painamalla noin 5sek jokaisessa kohdassa. Juurien luona, keskellä ripsiä ja lähellä kärkiä. Toista, mikäli haluat vielä lisää kaarevuutta. Tee ripsien taivutus aina ennen ripsivärin laittoa.

eyelash-curlers

1.
Kulttimaineessa olevat Shu Uemura ripsentaivuttimet ovat todellakin maineensa veroiset! Nämä eivät nipistä ja tekevät upeaa jälkeä! Valitettavasti näitä ei saa Suomesta.
http://www.liberty.co.uk/fcp/product/Liberty//Eyelash-Curler/1210
2.
Mikäli sinulla on lyhyet ripset valitse Shiseidon ripsentaivuttimet, koska ne eivät ole yhtä kaarevat kuin Shu Uemuran taivuttimet. Varoituksena, että nämä eivät ole hyvä valinta suurille ja ulospäin kaareville silmille.
http://www.bangerhead.fi/fi/artiklar/shiseido-eyelash-curler.html
3.
Tweezerman Onyx Grip Eyelash Curler ovat loistavat ripsentaivuttimet, jotka eivät taatusti nipistä reunasta ja antavat kauniin kaaren.Näitä voi ostaa kauttani, hinta on 20€ sis ALV.
4.
Edesmenneen arvostetun meikkitaitelija Kevyn Aucoin tuotemerkillä on paljon mainitsemisen arvoisia tuotteita ja nämä ripsenkääntäjät ovat yksi niistä. Harmi, kun näitäkään ei saa Suomesta. Cult Beautyn lähetyskulut eivät kuitenkaan huimaa päätä ja heillä on aika usein ’free shipping’ alennuskoodeja.
http://www.cultbeauty.co.uk/kevyn-aucoin-the-eye-lash-curler.html

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *